Tárkonyos-pulykás pite
Elkészítési idő: 50 perc, 4 adag
Hozzávalók:
• főtt (vagy sült) pulyka vagy csirkehús. 400g, apró darabokban
• gomba 100g, negyedelve
• mélyhűtött zöldborsó 100g, kiengedve
• csirke-erőleves, lehet akár kockából is, 300ml
• hagyma 1, felezve, fölszeletelve
• leveles tészta, 1 csomag, úgy kinyújtva és kiszabva, hogy 4 ilyen, fent látható pitének való edényt letakarhassunk vele
• tojás 1, fölütve, majd a kenéshez
• tárkony, kis csomó, a levelei apróra vágva (ha óvatosan bánsz vele, jó a szárított is)
• főzőtejszín (az a sűrű) 150ml
Tennivalók:
Melegítsd elő a sütőt (200C, a légkeverésest 180C-ra). A hagymát meg a gombát párold meg egy kis vajon, míg meg nem puhulnak, add hozzá a többi hozzávalót, forrald meg és fűszerezd. Oszd szét négy pités tálba, takard le levelestészta-karikákkal, és kend be tojással. Körülbelül 20-25 percig kell sütni, míg aranybarna nem lesz.
Spenót, fenyőmag és feta
Elkészítési idő: 45 perc, négy adag
Hozzávalók:
• leveles tészta, egy csomag négybe vágva
• Balzsamecet 2 evőkanállal
• fetasajt 100g, összemorzsolva
• fenyőmag egy maréknyi
• friss spenót 200g, egy kis vajon megfuttatva, aztán a fölösleges levét öntsük ki
• hagyma 1, szeletelve, vajon megfuttatva
• tojássárgája 1, fölverve a bekenéshez
Tennivalók:
Melegítsük elő a sütőt (200C-ra, a légkeverésest 180C-ra). Keverjük össze a spenótot, fenyőmagot, hagymát, balzsamecetet, és fűszerezzük. Rakjuk a tészta-kockákat egy sütőlemezre, hajtsuk föl a peremét, kb. egy centire a szélétől, és kenjük be a tojássárgájával. Osszuk el a spenótos keveréket meg a fetát egyenletesen a négy „keretbe”. 20-25 percig kell sütni, míg föl nem emelkedik, és aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK