Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kelt tészta kelesztés nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Kalácsra, buktára, fánkra, kakaós csigára áhítozik a család, de nincs elég időd vagy kedved sokáig a konyhában tüsténkedni, amíg a tészta megkel és végre tálalható lesz? Akkor érdemes kipróbálnod ezt az alapreceptet, melyből bármi kisülhet, ami amúgy kelt tésztából készül, és még pihentetni sem kell.

 


Hozzávalók

50 dkg liszt
1,5 dl olaj
5 dkg élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő)
fél csomag sütőpor
1,5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 tojássárgája
egy csipet só

Elkészítés

Futtassuk fel a friss élesztőt a langyos cukros tejben. Ha szárított élesztőt használunk, akkor azt nem kell futtatni, csupán elkeverni.
Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval (a lisztet először külön a sütőporral) és már lehet is nyújtani, formázni, tölteni kedvünk és ízlésünk szerint.
Előmelegített sütőben megsütjük, és kész.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL