A kelbimbó rákellenes hatású, oldható rostjai pedig csökkentik a koleszterinszintet. Ebben a receptben kétféle édes hagyma lágyítja erős, karakteres ízét, amely miatt sokan nem szeretik ezt a zöldséget.
Hozzávalók:
50dkg kelbimbó megtisztítva, félbevágva
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes méretű édes fehérhagyma, hosszában félbevágva, felszeletelve
1 evőkanál friss, apróra vágott vagy 1 kiskanál szárított kakukkfű
½ kiskanál só
1 evőkanál fehér balzsamecet
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Nagy lábosban, közepesnél erősebb tűzön forralj fel egyujjnyi vizet. Tegyél a lábosba gőzölőkosarat, és rakd bele a kelbimbót. A hőfokot vedd le közepesre. Fedő alatt párold kb. 7 percig a zöldséget, hogy kívül ropogós maradjon.
2. Eközben egy nagy serpenyőben, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Kavargatva fonnyaszd üvegesre a kétféle hagymát kb. 4 perc alatt. Add hozzá a kakukkfűt és a sót, a lángot vedd lejjebb, majd melegítsd az elegyet további 10 percen át, amíg minden zöldség barnára és egészen puhára fonnyad. Kavard hozzá az ecetet.
3. Szedd át a kelbimbót egy tálba, öntsd rá a hagymás-fűszeres elegyet, majd keverd össze.
141kcal, 5g fehérje, 18g szénhidrát, 6g élelmi rost, 7g zsír (ebből 1g telített), 8mg koleszterin, 333mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK