Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg vaj
18 dkg liszt
1 tojás sárgája
2 kanál tejföl
egy csipet só
Töltelék:
5 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg dió
egy kis kakaó
3 kanál feketekávé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egyenletes tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk. Ezt beleforgatjuk a töltelékbe, hogy lazább legyen.
A két tésztalapot vékonyra nyújtjuk, és az egyiket egy tepsibe fektetjük, a tölteléket egyformán eloszlatva elkenjük rajta. A másik lapot a tetejére tesszük, és villával megszurkáljuk.
180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK