Szabó Anna
Hozzávalók
- 2 db karalábé
- 70 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- 2 marék rizs
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- 2 ek. liszt
- tejföl
- olívaolaj
Elkészítés
A karalábét megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy edényben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
A darált húst szintén ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a rizst és az egész tojásokat, majd jól összekeverjük. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, beletesszük egy lábosba, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzzük. A főzésből visszamaradt lébe beleöntjük a megpárolt karalábét és lassú tűzön tovább főzzük. Közben rántást készítünk, melyet beleöntünk a karalábés lébe és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett néhány percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és hagyjuk, hogy egyet rottyanjon a tűzön.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK