GASZTRO

Karácsonyi aprósütemények

Ezek az ínycsiklandó, és mutatós aprósütemények gyerekekkel együtt is elkészíthetők. Remek szórakozást nyújt a család minden tagja számára. Jó étvágyat, és kellemes időtöltést kívánunk hozzá!

Diós csillagok (45 db)

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

- 17 dkg liszt
- 12 dkg margarin vagy vaj
- 6 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál mandulalikőr
- 1,5 teáskanál fahéj
- késhegynyi szegfűbors, ánizs és koriander
Az öntet hozzávalói:
- 7 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
A máz hozzávalói:
- 2 citrom
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál olaj

1. A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban jól keverjük össze, és pihentessük két órát hűtőszekrényben. A nyújtódeszkára terítsünk fóliát, majd vékonyra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk belőle csillagokat vagy más karácsonyi mintákat. Sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe tegyük a formákat.


Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig süssük.

2. A máz elkészítése

A porcukrot keverjük össze a citromlével, és kenjük a kihűlt csillagokra. Kristálycukorból készítsünk karamellt, majd keverjük hozzá a citrom héját. Olajjal megkent sütőpapíron hűtsük ki a karamellt, majd osszuk szét a süteményen.


Kókuszos karikák (40 db)

Hozzávalók:

- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg kókuszreszelék

A tojásfehérjét a citromlével és a sóval verjük kemény habbá.
A cukrot és a fahéjat óvatosan keverjük hozzá a habhoz. A kókuszreszeléket egy serpenyőben pirítsuk meg, és szintén keverjük a habhoz. Az elkészült krémet töltsük egy habzsákba, és nyomjunk kisebb karika formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. A megmaradt kókuszreszeléket hintsük rá a tésztára.


Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-30 percig süssük.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL