Szabó Anna
Hozzávalók
fél kg burgonya
1 tojás
kb. 25 dkg liszt
25 dkg túró/juhtúró
10 dkg vaj
só
párolt káposzta
Elkészítés
A nagyobb szemű burgonyát meghámozzuk és finomra reszeljük. Beletesszük a tojást, a kevés sót, ezután a liszttel, valamint egy kevés vízzel galuska sűrűségű tésztát keverünk. Sós vízben nokedli szaggató segítségével több részletben kifőzzük.
A vajat (esetleg margarint) felolvasztjuk, a túrót áttörjük és összekeverjük a már leszűrt tésztával.
Ízesíthetjük juhtúróval, pörccel, sonkával, párolt édeskáposztával, vagy párolt hordóskáposztával, vagy akár rántottával is.
Laktató, kiadós egytálétel.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK