Sült kacsamell hozzávalói
- 2 db kacsamell filé
- kacsasült-fűszerkeverék
- só
- olaj (v. kacsazsír)
- 1 dl fehérbor
Elkészítés
A melleket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát besózzuk. Az olajat (vagy olvasztott kacsazsírt) összekeverjük a fűszerkeverékkel, és alaposan megforgatjuk benne a melleket. Lefedve néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól átjárják a húst. (A legjobb, ha egész éjszaka a hűtőben hagyjuk pácolódni.)
Egy teflon serpenyőt felhevítünk, belehelyezzük a melleket és mindkét oldalát 4-5 perc alatt szép pirosra elősütjük. Az elősütött húst egy tepsibe helyezzük, aláöntünk 1 dl fehérbort, és a pácolásból visszamaradt fűszeres olajat, alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Cseresznyemártás
- cseresznye (befőtt, vagy fagyasztott gyümölcs is megteszi)
- cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- citromlé
- cherry-brandy aroma
- étkezési keményítő
- víz
Elkészítés
A kimagozott cseresznyét feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint cukorral, a fűszerekkel, a citromlével és a cherry-brandy aromával ízesítjük, majd kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
A keményítőt simára keverjük egy pici vízzel, majd a forrásban lévő cseresznyéhez, állandó keverés mellett hozzáöntjük. Alaposan felforraljuk, majd amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. (Nem szabad sokáig főzni, ha már belekevertük a keményítőt, mert különben újra felhígul a mártás.) Közben elkészítjük a krumplipürét.
Tálalás előtt a sült kacsamellet felszeleteljük, majd a krumplipürével, és a cseresznyemártással együtt kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK