Szabó Anna
Ebédre:
Aszalt szilva leves
Hozzávalók:
- 200 g aszalt szilva
1 dl vörösbor
- 50 g cukor
- 5-6 szem szegfűszeg
- 1 kisebb darab egész fahéj
- 0,5 citrom héja
- 50 g pörkölt mogyoró vagy mandula
- 50 g rozskenyér
- 25 g vaníliás pudingpor
- 1 dl tejföl
Fűszerkivonatot készítünk egész fahéjjal, citromhéjjal úgy, hogy 1 dl mennyiséget kapjunk.
A pudingport kevés hideg vízzel simára keverünk, majd 0,5 liter víz, bor, cukor kivonatban az elkevert pudingport felfőzzük.
A megmosott kimagozott vagy mag nélkül vásárolt aszalt szilvával átforraljuk. Kikevert tejfölt adunk hozzá úgy, hogy a leves levéből adunk hozzá. Hő- kiegyenlítünk, így öntsük a leveshez. Vékony csíkokra vágott, pirított rozskenyeret és mandulát adunk mellé. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Vaníliafagylalttal és tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Sonkaköntösbe öltöztetett banán
Hozzávalók:
- 2 db banán
- 100 g szeletelt sonka
- 100 g szeletelt sajt
- kevés gyömbér
A panírhoz:
- 100 g liszt
- 3 db tojás (felvert)
- 100 g zsemlemorzsa
- olaj
Köret: rizs
A meghámozott banánt félbevágjuk. Egy szelet sokára teszünk egy szelet sajtot, majd egy kevés gyömbért szórunk rá, ráhelyezzük a banánt, majd felgöngyöljük. Panírozzuk, bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Vagy,
Töltött, darált húsos burgonya
Hozzávalók:
- 1,2 kg burgonya
- 200 g darált hús (csirke)
- 150 g sovány túró
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 150 g császárszalonna
- 20 g zsemlemorzsa
- só
- őrölt fehér bors
- fűszerpaprika (ízlés szerint, de ki is hagyható)
- finomra vágott petrezselyem
A héjában főtt burgonyát tisztítás után, személyenként 2x fél darabot számítva, karalábévájóval kivájjuk, a maradék burgonyát 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. megtöltjük a darált húsos keverékkel.
A darált húsos töltelék elkészítése: A darált húst kevés finomra vágott, dinsztelt hagymán megfuttatunk, sóval, őrölt fehér borssal, petrezselyemmel megszórjuk.
A töltött burgonyákat egy kimargarinozott , zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezzük, majd körbeszórjuk a kockákra vágott burgonya felével. Rátesszük a túrót, amelyet előzőleg áttörtünk. Rétegesen ismét megszórjuk burgonyakockákkal, majd tejföllel elkevert tojással leöntjük.
A tetejére vékonyra szeletelt császárszalonnát teszünk. Reszelt sajtot szórunk a tetejére és sütőben 180 fokon sütjük. Amikor már szép piros, ropogós a burgonyánk, akkor elkészült.
Gyors desszert. Garantáltan nem lehet megunni!
Bundába bújtatott Bounty csokoládé
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- kevés szénsavmentes ásványvíz
- 1,5 dl tej
- 1 db tojás
- csipetnyi só
- kevés porcukor
Elkészítjük a masszát, ha nem lenne elég bevonóképes, adjunk még hozzá lisztet. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk, nehogy összetörjön a hab. Hűtőben tartjuk, amíg fel nem használjuk. A Bounty csokikat beleforgatjuk a masszába, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük. Főzés nélkül elkészíthető vaníliapudingot adhatunk mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK