1. Tojáskrém (5 személyre)
Hozzávalók:
- 6 egész főtt tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 1 evőkanál csemege mustár
- só
- őrölt fehér bors
- porcukor
- pár csepp citrom leve
A főtt egész tojásokat villával áttörjük, majd a habosra kikevert vajjal és a sajtkrémmel jól kikeverjük. Mustárral, sóval, borssal, porcukorral, citromlével ízesítjük.
Tipp: Aki szeretné még ínycsiklandóbbá tenni a krémet, apróra vágott sonkával vagy tarjával bolondíthatja meg.
2. Habkönnyű májkrém (5 személyre)
Hozzávalók:
- 50 dkg kenőmájas
- 15 dkg natúr sajtkrém
- 1 evőkanál mustár
- majoránna
- őrölt fekete bors
(Tipp: Ha majoránnás kenőmájast veszünk, akkor nem kell külön majoránnával fűszereznünk a krémet)
A kenőmájast a sajtkrémmel együtt (robotgéppel) jó habosra keverjük, majd mustárral, majoránnával, borssal ízesítjük.
Finomra vágott csemegeuborkát, kapribogyót vagy aszalt szilvát tehetünk a krémbe.
3. Kolbászos szendvicskrém (5 személyre)
Hozzávalók:
- 30 dkg lángolt kolbász
- 30 dkg párizsi
- 1 csapott evőkanál mustár
- őrölt fekete bors
A kolbászt és a párizsit ledaráljuk, mustárral, borssal ízesítjük, ízlés szerint utánasózunk.
Tipp: 15-20 dkg sajtkrémmel és 10 dkg vajjal tehetjük még lágyabbá a szendvicskrémet.
4. Túrókrém fokhagymával, szalonnával (5 személyre)
Hozzávalók:
- 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos császárszalonna
- 50 dkg sovány tehéntúró (a fele juhtúró is lehet)
- 3-4 evőkanál tejföl
- őrölt fehér bors
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
(Tipp: fokhagyma granulátumot is használhatunk)
A szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A túrót jól áttörjük, a tejföllel krémesre keverjük, utána a kihűlt szalonnát a zsírjával együtt hozzáadjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Tipp: Aki nem szereti a fokhagymát, helyette metélőhagymával ízesítheti.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK