1. Tojáskrém (5 személyre)
Hozzávalók:
- 6 egész főtt tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 1 evőkanál csemege mustár
- só
- őrölt fehér bors
- porcukor
- pár csepp citrom leve
A főtt egész tojásokat villával áttörjük, majd a habosra kikevert vajjal és a sajtkrémmel jól kikeverjük. Mustárral, sóval, borssal, porcukorral, citromlével ízesítjük.
Tipp: Aki szeretné még ínycsiklandóbbá tenni a krémet, apróra vágott sonkával vagy tarjával bolondíthatja meg.
2. Habkönnyű májkrém (5 személyre)
Hozzávalók:
- 50 dkg kenőmájas
- 15 dkg natúr sajtkrém
- 1 evőkanál mustár
- majoránna
- őrölt fekete bors
(Tipp: Ha majoránnás kenőmájast veszünk, akkor nem kell külön majoránnával fűszereznünk a krémet)
A kenőmájast a sajtkrémmel együtt (robotgéppel) jó habosra keverjük, majd mustárral, majoránnával, borssal ízesítjük.
Finomra vágott csemegeuborkát, kapribogyót vagy aszalt szilvát tehetünk a krémbe.
3. Kolbászos szendvicskrém (5 személyre)
Hozzávalók:
- 30 dkg lángolt kolbász
- 30 dkg párizsi
- 1 csapott evőkanál mustár
- őrölt fekete bors
A kolbászt és a párizsit ledaráljuk, mustárral, borssal ízesítjük, ízlés szerint utánasózunk.
Tipp: 15-20 dkg sajtkrémmel és 10 dkg vajjal tehetjük még lágyabbá a szendvicskrémet.
4. Túrókrém fokhagymával, szalonnával (5 személyre)
Hozzávalók:
- 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos császárszalonna
- 50 dkg sovány tehéntúró (a fele juhtúró is lehet)
- 3-4 evőkanál tejföl
- őrölt fehér bors
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
(Tipp: fokhagyma granulátumot is használhatunk)
A szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A túrót jól áttörjük, a tejföllel krémesre keverjük, utána a kihűlt szalonnát a zsírjával együtt hozzáadjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Tipp: Aki nem szereti a fokhagymát, helyette metélőhagymával ízesítheti.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK