Szabó Anna
Hozzávalók
- 40 dkg száraztészta,
- 20 dkg tengeri hal,
- 2 db paradicsom,
- 1 szelet zeller,
- néhány szál zellerzöld,
- 1 db póréhagyma,
- 1 db zöldalma,
- 1 pohár joghurt,
- bazsalikom,
- petrezselyem,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- 3 evőkanál ecet vagy fél citrom leve,
- só, őrölt paprika, bors.
Elkészítés
Mossuk meg a paradicsomot, hámozzuk meg a zellert, karikázzuk fel a hagymát, az almát pedig vágjuk cikkekre, és mindezt locsoljuk meg citromlével. A halat kevés vízben pároljuk meg.
Kockázzuk fel a paradicsomot, a zellert reszeljük vékony csíkokra. Salátástálba vegyítsük össze a zöldségeket az almával. A joghurtot keverjük ki bazsalikommal, kevés apróra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá az olajat, fél citrom levét vagy a három evőkanál ecetet. Fűszerezzük még sóval, őrölt erős paprikával vagy borssal.
Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben. Öntsük rá a joghurtos öntetet, a halat és a zöldséget. Frissen tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej saláta,
- 3 db tojás,
- 4 db paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 20 dkg tengeri hal,
- 1 doboz szardella,
- 15 dkg zöldbab,
- 10 db olajbogyó.
Az öntethez:
- 2 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál ecet,
- 6 evőkanál olívaolaj,
- só, bors.
Elkészítés
A tisztított, darabokra tört zöldbabot sós vízben pároljuk puhára, a tojást pedig főzzük keményre. A salátát alaposan mossuk meg, bontsuk leveleire, szárítsuk meg. A hámozott hagymát vékonyan karikázzuk fel. Keverjük ki a mustárt az ecettel és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk.
A tengeri halat kevés vízben pároljuk puhára. Egy nagy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, szórjuk rá a cikkekre vágott paradicsomot, párolt zöldbabot, és a felkarikázott hagymát. A halat és a szardellát halmozzuk középre, majd díszítsük karikákra vagy cikkekre vágott főtt tojással, olajbogyóval. Locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal, és öntsük rá az öntetet. Pirított kenyérrel, hűtött rozéval kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK