Hozzávalók
- 40 dkg száraztészta,
- 20 dkg tengeri hal,
- 2 db paradicsom,
- 1 szelet zeller,
- néhány szál zellerzöld,
- 1 db póréhagyma,
- 1 db zöldalma,
- 1 pohár joghurt,
- bazsalikom,
- petrezselyem,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- 3 evőkanál ecet vagy fél citrom leve,
- só, őrölt paprika, bors.
Elkészítés
Mossuk meg a paradicsomot, hámozzuk meg a zellert, karikázzuk fel a hagymát, az almát pedig vágjuk cikkekre, és mindezt locsoljuk meg citromlével. A halat kevés vízben pároljuk meg.
Kockázzuk fel a paradicsomot, a zellert reszeljük vékony csíkokra. Salátástálba vegyítsük össze a zöldségeket az almával. A joghurtot keverjük ki bazsalikommal, kevés apróra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá az olajat, fél citrom levét vagy a három evőkanál ecetet. Fűszerezzük még sóval, őrölt erős paprikával vagy borssal.
Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben. Öntsük rá a joghurtos öntetet, a halat és a zöldséget. Frissen tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej saláta,
- 3 db tojás,
- 4 db paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 20 dkg tengeri hal,
- 1 doboz szardella,
- 15 dkg zöldbab,
- 10 db olajbogyó.
Az öntethez:
- 2 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál ecet,
- 6 evőkanál olívaolaj,
- só, bors.
Elkészítés
A tisztított, darabokra tört zöldbabot sós vízben pároljuk puhára, a tojást pedig főzzük keményre. A salátát alaposan mossuk meg, bontsuk leveleire, szárítsuk meg. A hámozott hagymát vékonyan karikázzuk fel. Keverjük ki a mustárt az ecettel és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk.
A tengeri halat kevés vízben pároljuk puhára. Egy nagy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, szórjuk rá a cikkekre vágott paradicsomot, párolt zöldbabot, és a felkarikázott hagymát. A halat és a szardellát halmozzuk középre, majd díszítsük karikákra vagy cikkekre vágott főtt tojással, olajbogyóval. Locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal, és öntsük rá az öntetet. Pirított kenyérrel, hűtött rozéval kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK