GASZTRO

Italkülönlegességek szilveszterre

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél házilag készíteni finomabbnál - finomabb italokat? Egyszerű, de nagyszerű bólé, koktél és puncs recepteket hoztunk az év utolsó napjára. Egészségünkre!

 

Bólé


Eperbólé

Bólés tálba tegyünk 1 kg válogatott friss vagy konzerv epret, majd szórjuk meg 25-30 dkg porcukorral. Hagyjuk állni fél órát. 2 pohár konyakot és ugyanannyi curacaót (lehet más finom likőr is) öntsünk rá. Ezután fél liter jó minőségű vörösbort és 1 liter fehérbort adunk hozzá. Lefedve 1 órán át hűtőszekrénybe tesszük. Végezetül hozzáöntünk 1 üveg pezsgőt. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.


Tipp: 1-2 közepes narancs szűrt levével még finomabbá tehetjük.


Puncs


Hideg puncs

50 dkg zúzott kristálycukrot leöntünk 4 citrom szűrt levével és 0,5 liter rummal. Ha a cukor már teljesen fölolvadt, hozzáöntünk 2 liter forró teát, majd jól elkeverjük. Hidegen, jég közé állítva tálaljuk.


Likőr


Tejszínes baracklikőr

Kisebb borospoharat 2/3 résznyire megtöltünk barack- vagy szilvapálinkával és hozzáadunk tejszínt.


Koktél


A koktélok elkészítéséhez ajánlott shakert használni, amelyben jól összerázzuk az italokat. Magas, talpas pohárban kínáljuk.

Mézes tejszínkoktél

¼ pohár jégkocka, 2 evőkanál méz, 2 pohár konyak, 4 kanál tejszín.


Tipp: Vaníliarúddal és fahéjjal díszítsük.


Vanília koktél

½ pohár apróra tört jég (kristályjég), 1 likőröspohárnyi vanílialikőr, ugyanennyi konyak és a poharat teletöltő tejszín.


Whiskykoktél

3-4 darab jég finomra zúzva (kristályjég), ½ kávéskanál cukorszirup, 3 löttyintés angol keserű, ¾ koktélpohárnyi whisky.

 

Boldog Új Évet kívánunk!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL