Hozzávalók: (1,5 adaghoz)
18 dkg rizs
7,5 dl tej
1,5 dl víz
3 egész tojás
15 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
3 dkg vaj
reszelt citromhéj
a forma kikenéséhez: vaj, liszt
Elkészítés:
A kimért rizst odarakjuk a 1,5 dl vízzel és hagyom felforrni. Utána hozzáadjuk a tejet és a cukor ¾- ét. Belerakjuk a vajat is és kis lángon főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ezután levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, utána hozzáadjuk a maradék cukrot és fényesre verjük. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojássárgáját és géppel tovább keverjük. Ha a tojásokat elkevertük, akkor beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük (nem robotgéppel). Ha kész a piskótaszerűség óvatosan belekeverjük a habot a rizsbe. (Nem kell megvárni, hogy kihűljön a rizs.) Kikent formában kb. fél óráig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK