Szabó Anna
      
Hozzávalók: (1,5 adaghoz)
18 dkg rizs
7,5 dl tej
1,5 dl víz
3 egész tojás
15 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
3 dkg vaj
reszelt citromhéj
a forma kikenéséhez: vaj, liszt
Elkészítés:
A kimért rizst odarakjuk a 1,5 dl vízzel és hagyom felforrni. Utána hozzáadjuk a tejet és a cukor ¾- ét. Belerakjuk a vajat is és kis lángon főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ezután levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, utána hozzáadjuk a maradék cukrot és fényesre verjük. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojássárgáját és géppel tovább keverjük. Ha a tojásokat elkevertük, akkor beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük (nem robotgéppel). Ha kész a piskótaszerűség óvatosan belekeverjük a habot a rizsbe. (Nem kell megvárni, hogy kihűljön a rizs.) Kikent formában kb. fél óráig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK