Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Isteni rizsfelfújt!

Szerző:
Szabó Anna
A legjobb barátnőm anyukájától kaptam ezt a receptet, vagyis kóstolás után rögtön kértem, hogy meglephessem vele a családomat. Érdemes kipróbálni, mivel könnyen elkészíthető, laktat, és nem utolsósorban szép gyermekkori emlékeket lehet vele felidézni.

 

Hozzávalók: (1,5 adaghoz)

18 dkg rizs
7,5 dl tej
1,5 dl víz
3 egész tojás
15 dkg cukor
2 kávéskanál liszt
3 dkg vaj
reszelt citromhéj
a forma kikenéséhez: vaj, liszt

Elkészítés:

A kimért rizst odarakjuk a 1,5 dl vízzel és hagyom felforrni. Utána hozzáadjuk a tejet és a cukor ¾- ét. Belerakjuk a vajat is és kis lángon főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ezután levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, utána hozzáadjuk a maradék cukrot és fényesre verjük. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojássárgáját és géppel tovább keverjük. Ha a tojásokat elkevertük, akkor beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük (nem robotgéppel). Ha kész a piskótaszerűség óvatosan belekeverjük a habot a rizsbe. (Nem kell megvárni, hogy kihűljön a rizs.) Kikent formában kb. fél óráig sütjük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL