Ínyenc töltött káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésdagadó
- 10 dkg rizs
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 kisebb savanyított káposztafej
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 liter csontlé (abálólé)
- 10 dkg sertés hasaalja szalonna
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
1. A darált dagadót az átválogatott, jól megmosott rizzsel, és a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval és a fűszerekkel együtt jól összegyúrjuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastag erezetet, és egyenként belegöngyölünk egy kanálnyi mennyiséget a húsmasszából. Ha a káposztalevelek túl nagyok, akkor érdemes több darabra vágni, és úgy betölteni. A megtöltött levelek oldalait benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki.
2. Egy nagyobb fazék aljára kevés káposztát teszünk, erre helyezzük a töltött káposztaleveleket, majd ráöntünk annyi abálólevet vagy csontlevet, hogy a lé jól ellepje a káposztarolnikat. A tetejére és a rétegek közé is szórjunk őrölt pirospaprikát.
A hasaalja szalonnát rátesszük rétegezett káposzta tetejére. A hasa szalonna nagyon pikáns ízt ad a káposztának.
3. Kb. három órán keresztül főzzük kis lángon a káposztát. Ha elkészült, tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Három és fél óra
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK