Szabó Anna
      Ínyenc töltött káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésdagadó
- 10 dkg rizs
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 kisebb savanyított káposztafej
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 liter csontlé (abálólé)
- 10 dkg sertés hasaalja szalonna 
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
1. A darált dagadót az átválogatott, jól megmosott rizzsel, és a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval és a fűszerekkel együtt jól összegyúrjuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastag erezetet, és egyenként belegöngyölünk egy kanálnyi mennyiséget a húsmasszából. Ha a káposztalevelek túl nagyok, akkor érdemes több darabra vágni, és úgy betölteni. A megtöltött levelek oldalait benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki.

2. Egy nagyobb fazék aljára kevés káposztát teszünk, erre helyezzük a töltött káposztaleveleket, majd ráöntünk annyi abálólevet vagy csontlevet, hogy a lé jól ellepje a káposztarolnikat. A tetejére és a rétegek közé is szórjunk őrölt pirospaprikát.
A hasaalja szalonnát rátesszük rétegezett káposzta tetejére. A hasa szalonna nagyon pikáns ízt ad a káposztának.
3. Kb. három órán keresztül főzzük kis lángon a káposztát. Ha elkészült, tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Három és fél óra
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK