Ínycsiklandó uborkaleves
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 5 dl húsleves (húsleveskockából is készíthetjük)
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leszűrt leve
- 1 csokor zöld kapor
- késhegynyi cukor
- cayenne bors
A kígyóuborkát meghámozzuk, félbevágjuk hosszában, magjait kiszedjük, majd lereszeljük.
A megtisztított hagymát szintén lereszeljük, a fokhagymát pedig kevés sóval összezúzzuk. Hozzáadjuk a tejes tejszínhez a húslevest, és a fokhagymás-hagymás reszelt uborkát. Sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne borssal ízesítjük, belecsavarjuk a citrom levét, és hozzákeverjük a finomra vágott kaprot. Lefedjük, és hűtőben 40 percig tartjuk, míg ízei jól összeérnek és kellőképpen lehül.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK