Ínycsiklandó uborkaleves
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 5 dl húsleves (húsleveskockából is készíthetjük)
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leszűrt leve
- 1 csokor zöld kapor
- késhegynyi cukor
- cayenne bors
A kígyóuborkát meghámozzuk, félbevágjuk hosszában, magjait kiszedjük, majd lereszeljük.
A megtisztított hagymát szintén lereszeljük, a fokhagymát pedig kevés sóval összezúzzuk. Hozzáadjuk a tejes tejszínhez a húslevest, és a fokhagymás-hagymás reszelt uborkát. Sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne borssal ízesítjük, belecsavarjuk a citrom levét, és hozzákeverjük a finomra vágott kaprot. Lefedjük, és hűtőben 40 percig tartjuk, míg ízei jól összeérnek és kellőképpen lehül.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK