GASZTRO

Ínycsiklandó uborkaleves

Szerző:
Szabó Anna
Pikáns, üdítő uborkaleves "uborkaszezonban"? Íme egy igazi finomság receptje, amely igen gyorsan elkészíthető minimális alapanyagokból.

Ínycsiklandó uborkaleves

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 5 dl húsleves (húsleveskockából is készíthetjük)
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leszűrt leve
- 1 csokor zöld kapor
- késhegynyi cukor
- cayenne bors

A kígyóuborkát meghámozzuk, félbevágjuk hosszában, magjait kiszedjük, majd lereszeljük.
A megtisztított hagymát szintén lereszeljük, a fokhagymát pedig kevés sóval összezúzzuk. Hozzáadjuk a tejes tejszínhez a húslevest, és a fokhagymás-hagymás reszelt uborkát. Sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne borssal ízesítjük, belecsavarjuk a citrom levét, és hozzákeverjük a finomra vágott kaprot. Lefedjük, és hűtőben 40 percig tartjuk, míg ízei jól összeérnek és kellőképpen lehül.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL