Szabó Anna
Hozzávalók
15 dkg füstölt főtt sonka
60 dkg brokkoli
2 fej lilahagyma (vöröshagymával is jó)
5 dkg parmezán
10 dkg trappista
só
1 evőkanál szerecsendió-virág (ezt kihagytam)
25 dkg penne
2 dl tej
1,5 dl főzőtejszín
őrölt bors
Elkészítés
Az ujjnyi csíkokra vágott sonkát megpirítjuk a sütőben 5-6 perc alatt. A brokkolit sós vízben megfőzzük, a vízbe szerecsendió-virágot teszünk. A tésztát is megfőzzük sós vízben, aminek a vizét, még fel fogjuk használni, úgyhogy ne a lefolyóba öntsük, miután leszűrtük a tésztát.
A felkarikázott hagymát egy serpenyőben összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejjel és 2 merőkanál vízzel, melyben a tészta főtt. A felkarikázott hagymát fedő alatt 7-8 perc alatt puhára főzzük, ha már megpuhult, rászórjuk a sonkát, a trappistát és a reszelt parmezán felét. Addig kevergetjük takaréklángon, míg a kétféle sajt össze nem olvad. Ekkor összekeverjük a brokkolit, a mártást és a tésztát. 1-2 perc alatt összemelegítjük, rászórjuk a maradék parmezánt, és már kész is a finomság!
Forrás: Stahl Judit: Büntetlen Örömök Kulinária Kiadó, Budapest 2012
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK