Szabó Anna
A tökéletes zserbó, omlós tésztával készül, amit nem vajjal, hanem zsírral gyúrunk, ahogy nagymamáink is tették valaha.
Alapanyagok:
• 40 dkg liszt
• 25 dkg zsír (vagy vaj, amennyiben mégis azzal szeretnénk)
• 10 dkg porcukor
• 2 tojás
• 40 dkg baracklekvár
• 15 dkg darált dió
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozzuk. Három részre osztjuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni.
A tészta egyik harmadát vékonyra nyújtjuk, ezután a tepsi aljára fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a porcukorral elkevert dió felével. Újabb réteg vékony tészta következik, a maradék lekvár, majd a diós szórás. Végül befedjük az utolsó tésztalappal, hústűvel átszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után a vajjal felolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét. Csak akkor szeleteljük, amikor már a csokoládé megszilárdult.
A zserbó másnap, sőt harmadnap a legfinomabb.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK