GASZTRO

Így készíthetsz csokoládéban gazdag tortát tojás és vaj nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Amint kipróbálod ezt az ízletes vegán csokoládétortát, soha többé nem fogsz más félét sütni! Egészséges, diétás, telis tele csokoládéval és egészséges zsírokkal. Elsőre furának tűnhet az avokádó használata tojás és vaj helyett, de meglátod, ez a torta jobb, mint a hagyományos. Emellett az avokádó egészséges zsírokban gazdag, és remek módja, hogy a túlérett példányt is felhasználhasd.

Hozzávalók


Piskóta
- 3 bögre teljeskiőrlésű liszt
- 5 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- ¼ bögre olaj
- 1 érett avokádó
- 2 bögre víz
- 2 ek. ecet
- 2 tk. vanília kivonat
- 2 bögre cukor


Csokoládé bevonat
- 2 érett avokádó
- 2 bögre porcukor
- 5 ek. cukrozatlan kakaópor


Elkészítés


1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22 cm-es tortaformát.
2. Egy nagy tálba keverjük össze a piskóta első 5 összetevőjét.
3. Egy másik tálban az olajat, a meghámozott avokádót, a vizet, az cetet és a vanília kivonatot keverjük össze habverővel. Végül adjuk hozzá a cukrot.
4. Az avokádós keveréket öntsük a liszteshez és keverjük simára. Mehet a tortaformába, majd az előmelegített sütőbe. 30 percig süssük.
5. A bevonathoz keverjük össze elektromos habverővel, az összes hozzávalót, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
6. Ha kihűlt a piskóta vágjuk ketté. Kenjük meg az alsó réteget, helyezzük rá a tetejét, majd vonjuk be a torta tetejét is. Amennyiben az oldalát is be akarjuk vonni, készítsünk dupla adag krémet.

 

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok csokoládétorta csokoládé torta sütés főzés tojás vaj diétás avokádó
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL