Reggelire:
Sonkás-gombás melegszendvics
(4 személyre)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál Flora szívbarát majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 teáskanál apróra vágott, friss kapor
- olívaolaj
- 50 dkg gomba, vékonyra szeletelve
- 8 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér
- 24 dkg extra sovány pulykamellsonka
- 4 db, 3 dkg-os alacsony zsírtartalmú Svájci sajt szelet
A sütőt előmelegítjük, majd egy kis tálban összekeverjük a majonézt, mustárt és a kaprot. Egy közepes teflonserpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a gombát és 5 percig pároljuk, míg az összes leve elfő. Levesszük a tűzről. 4 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret sütőpapírra vagy alufóliára teszünk. Szelenként megkenjük 1,5 teáskanál majonézes krémmel, ráteszünk 6 dkg sonkát, 1 szelet sajtot és a gombakeverék ¼ részét. Tetejére egy szelet kenyeret teszünk.
A szendvicseket sütőben 1-2 percig sütjük.
Elkészítési idő: 5 perc
Tippünk: Alaposan nézzük meg a megvásárolandó kenyér címkéjét, mert attól függetlenül, hogy barna színű, még nem biztos, hogy valóban teljes kiőrlésű lisztből készült.
Ebédre:
Brokkolikrémleves
(8 személyre)
Hozzávalók:
- 4 csésze brokkoli
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze hagyma, finomra vágva
- 3x4 dl zsírmentes, sótlan tyúkhúsleves
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csésze zsírszegény tejszín
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
Merülőmixerrel vagy turmixgépben turmixoljuk le a brokkolit. Egy nagy edényben középerős lángon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a leturmixolt brokkolit és a hagymát, majd 3 percig főzzük. Adjuk hozzá a tyúkhúslevest és forraljuk fel. Vegyük takarékra a lángot és lassú tűzön 15 percig főzzük, míg a brokkoli és a hagyma megpuhul. Egy kis tálban habverővel keverjük össze a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Ezt a keveréket adjuk hozzá leveshez és forraljuk fel. Lassú tűzön további 5 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Vacsora:
Almaszirom
(7 személyre)
Hozzávalók:
- kukoricaolaj
- ¼ csésze barna cukor
- ¼ csésze finomliszt
- ½ csésze zab
- 2 evőkanál szívbarát margarin megolvasztva
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 5 csésze piros alma, hámozva, szeletelve (kb.5 közepes alma)
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy kis tálban tésztát készítünk a barna cukorból, lisztből, zabból, margarinból, fahéjból, szerecsendióból és vaníliaaromából. Az almaszeleteket a tepsi a tepsi aljára terítjük, tetejére öntjük egyenletes vastagságban a tésztát. A tésztát 30 percig sütjük.
Tippünk: Cukormentes vaníliafagylalttal és tejszínhabbal fogyasszuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK