Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Húsvéti finomságok

Szerző:
Szabó Anna
Ilyenkor általában sonkától, tormától, tojástól és kalácstól roskadozik az ünnepi asztal. Ha szeretnéd házilag készített finomságokkal elkápráztatni a családodat, barátaidat, akkor olvass tovább a következő páratlanul egyszerű receptekért.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Húsvéti fonott kalács

Hozzávalók

50 dkg liszt
3 evőkanál vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 mokkáskanál só
6 deka olvasztott vaj
3-4 dl meleg tej
1 csomag szárított élesztő
a kenéshez 1 tojássárgája és kevés tej

Elkészítés

A tojások sárgáit keverd simára a cukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és 2 dl tejjel.

A liszthez add hozzá az élesztőt, majd az előbbi keveréket. Adagolj hozzá apránként annyi meleg tejet, amennyit felvesz: az a lényeg, hogy sima és rugalmas legyen. Takard le és keleszd langyos helyen egy órán át, addigra duplájára kel majd meg a tészta.

Gyúrd át alaposan és oszd négy egyenlő részre, melyekből sodorj nagyjából 40 cm-es rudakat és négyes fonással fond szépen össze. Ha nem megy, akkor hármas fonással is készülhet a kalácsod. Takard le és hagyd még fél órán át kelni.
Ha letelt az idő, kevés tejjel kevert tojássárgájával kend meg a tetejét, és már mehet is a 175°C-os sütőbe, hogy nagyjából ¾ óra alatt szépen aranybarnára süljön.

Tipp: Szépen megtartja a formáját a kalács és nem folyik szét, ha a sütőpapír sarkát egyenként erősen megcsavarod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL