GASZTRO

Húsos krumplitekercs

Szerző:
Szabó Anna



Hozzávalók:

40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
irospaprika

A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt

tojás a kenéshez

Elkészítése:

A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

 

Tipp:

A darált húshoz adhatunk 2 evőkanálnyi paradicsomkonzervet, és ízesíthetjük tetszés szerinti mennyiségű, apróra reszelt zellerrel.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL