40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
irospaprika
A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt
Só
tojás a kenéshez
A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp: |
A darált húshoz adhatunk 2 evőkanálnyi paradicsomkonzervet, és ízesíthetjük tetszés szerinti mennyiségű, apróra reszelt zellerrel. |
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK