Szabó Anna
Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 dl vörösbor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A gombát vágjuk vékony csíkokra, a bacont és a póréhagymát pedig apró kockákra. Egy serpenyőben (vagy wokban) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkockázott bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma kissé összeesik. Adjuk hozzá a felcsíkozott gombát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, és addig pároljuk, míg a gomba levet enged. Ekkor öntsük fel a borral, majd néha megkeverve addig pároljuk tovább, míg zsírjára nem sül. Amikor már teljesen elpárolgott a folyadék, a bacon és a gomba teljesen puhára főtt, szórjuk meg a kukoricaliszttel, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a szaft kissé besűrűsödik.
Polenta
- 20 dkg kukoricadara
- 4 dl víz
- 1 tk só
- 2-3 dkg Vénusz margarin
A vizet forraljuk fel, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a margarint, és keverjük simára. Az elkészült polentát rögtön tálaljuk, mert különben összeáll.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK