Hozzávalók
- 1 nagyobb fej káposzta
- 50 dkg darált sertés comb
- 15 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 2 ek olaj
- víz
Elkészítés
A káposzta torzsáját éles késsel vágjuk ki, helyezzük bele egy nagyobb edénybe, öntsük fel meleg vízzel, majd kezdjük el forralni. A főzés közben leváló leveleket szedjük ki, alaposan csepegtessük le, és hagyjuk hűlni. Amikor már csak langyosak a levelek, a vastagabb ereket vágjuk ki egy késsel, mielőtt megtöltenénk.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, és hagyjuk langyosra hűlni.
A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a langyosra hűlt vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, és pirospaprikával, majd alaposan dolgozzuk össze. Végül adjuk hozzá a rizst, amivel szintén dolgozzuk össze a masszát.
A kihűlt káposztaleveleket töltsük meg a húsos töltelékkel. Egy nagyobb edény alját rakjuk ki a maradék, és a kisebb káposztalevelekkel, majd szépen sorba helyezzük rá egymás mellé a megtöltött káposztát. A sűrített paradicsomot keverjük össze annyi vízzel, hogy miután ráöntöttük, éppen hogy ellepje a káposztát. Fedjük le az edényt, és forraljuk fel a paradicsomos levet. Amikor forrni kezd, zárjuk el a gázt, és tegyük be az edényt közepes hőmérsékletű sütőbe. A sütőben hagyjuk bő egy órán át, hogy a töltelék teljesen puhára főjön. Ekkor kóstoljuk meg, és ha a benne lévő rizs már teljesen megpuhult, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk az elkészült káposztát tálalásig benne.
Tálaláskor szedjük a töltött káposztát tányérra, locsoljuk meg egy kevés paradicsomos lével, majd friss kenyérrel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK