Szabó Anna
Hozzávalók a sárgabarackos csatnihoz
- 20 dkg sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk chili pasta (v. 1 db chili paprika)
- 1 ek gyömbérszirup (v. 2 cm-es gyömbér)
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk worchester szósz
- csipet só
- 1-2 tk curry
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, ha friss gyömbért használunk, akkor reszeljük le. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesedik, adjuk hozzá a barna cukrot, és pároljuk addig, amíg a cukor kicsit megkaramellizálódik, és a hagyma teljesen üveges nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen. Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána. (Ezt a csatnit a felhasználás előtt több nappal is elkészíthetjük, majd a hűtőszekrényben tároljuk felhasználásig.)
Hozzávalók a csirkeszárnyak sütéséhez
- 16 db csirkeszárny
- sárgabarack csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
- 1,5 dl fehérbor
- só
A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarack csatniba. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük egymásmellé a bepácolt csirkeszárnyakat és hagyjuk kb. egy órátállni, hogy az ízek jól átjárják. Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá - a krumplipüré remekül illik az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK