Hozzávalók a sárgabarackos csatnihoz
- 20 dkg sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk chili pasta (v. 1 db chili paprika)
- 1 ek gyömbérszirup (v. 2 cm-es gyömbér)
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk worchester szósz
- csipet só
- 1-2 tk curry
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, ha friss gyömbért használunk, akkor reszeljük le. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesedik, adjuk hozzá a barna cukrot, és pároljuk addig, amíg a cukor kicsit megkaramellizálódik, és a hagyma teljesen üveges nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen. Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána. (Ezt a csatnit a felhasználás előtt több nappal is elkészíthetjük, majd a hűtőszekrényben tároljuk felhasználásig.)
Hozzávalók a csirkeszárnyak sütéséhez
- 16 db csirkeszárny
- sárgabarack csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
- 1,5 dl fehérbor
- só
A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarack csatniba. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük egymásmellé a bepácolt csirkeszárnyakat és hagyjuk kb. egy órátállni, hogy az ízek jól átjárják. Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá - a krumplipüré remekül illik az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK