Szabó Anna
Hozzávalók a májpuffancshoz
- 50 dkg cukkini
- 5 db csirke- vagy sertésmáj
- 1 nagy tojás
- 3 ek kukorica- vagy búzaliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- étolaj a sütéshez
Elkészítés
A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen, majd alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon. A májat pépesítsük, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát vágjuk apróra.
Tegyük egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Keverjük alaposan össze, és ha szükséges, akkor még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet, és az egész tojást, majd szintén keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából, majd közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát arany barnára. (Sütés közben többször fordítsuk át őket, hogy egyenletesen átsüljenek.) Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.
Hozzávalók a kaporszószhoz
- 1 csokor kapor
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db húsleveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 1/2 citrom leve
- cukor (vagy édesítőszer)
- 1 dl tej (vagy víz)
A kaprot mossuk meg, vágjuk apróra. A leveskockát oldjuk fel langyos tejben vagy vízben. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és állandóan kevergetve pároljuk néhány percig. Szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel, és a tejszínnel. Kézi habverővel keverjük simára, közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Állandó keverés mellett néhány perc alatt főzzük ízlés szerinti sűrűségűre - ha főzés közben nagyon besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá még tejet, vagy tejszínt.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK