Szabó Anna
Hozzávalók
- 1,5 kg császárhús (sertés hasaalja)
- 3 db sárgarépa
- 1 db ananász konzerv
- 3-4 dl tejföl
- 1 ek dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)
- 2 ek zsír
Elkészítés
A császárhúst ízlés szerint szeleteljük fel, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsos részt. (Szeletelés után olyan legyen, mint egy könyv, „lapozgatni” tudjuk a szeleteket.) Minden bevágásnál ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal a hússzeleteket.
Az ananászt öntsük bele egy szűrőbe, és csepegtessük le a levét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyra szeleteljük fel. A hússzeletek közé rakjunk gazdagon a lecsepegtetett ananászból, és a felszeletelt sárgarépából.
Egy tepsit kenjünk ki, és öntsük bele a bort, (vagy vizet) és helyezzük bele a megtöltött húst.
A tejfölhöz adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint szárított bazsalikommal és orgánóval, majd keverjük alaposan össze. Ezután a tejfölös keveréket öntsük rá a tepsiben lévő húsra úgy, hogy teljesen elfedje, majd fedjük le fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára a húst, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra. Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet – krumplipürével isteni!
A szép pirosra sült húst vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeleteljük fel. Tálaláskor a felszeletelt húst helyezzük tányérra, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK