Szabó Anna
Hozzávalók
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg gomba
- 2 kisebb vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- Erős Pista paprikakrém
- pirospaprika
- 4 ek olaj
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk apróra, a húst és a gombát pedig kockázzuk fel. Egy edénybe hevítsünk fel két evőkanál olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagyma felét és pároljuk üvegesre. Ezután tegyük bele a felkockázott húst, és fehéredésig pirítsuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük, és szórjuk meg pirospaprikával. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, és addig főzzük, amíg majdnem teljesen puha lesz a hús.
A maradék olajat öntsük egy serpenyőbe, hevítsük fel, majd adjuk hozzá a maradék apróra vágott vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyük bele az összevágott gombát, szórjuk meg egy kevés sóval, őrölt borssal, és addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, öntsük hozzá a megpárolódott gombát, és adjuk hozzá a tejfölt is. Alaposan keverjük össze, forraljuk fel újra, majd mérsékeljük a lángot és addig főzzük, míg a hús teljesen puhára fő, és a szaft kellően besűrűsödik
Közben enyhén sós vízben főzzük puhára a gerslit (hántolt árpagyöngy), majd szűrjük le. A főzőedénybe hevítsünk fel egy kevéske olajat, adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett gerslit, ízlés szerint sózzuk, és keverjük össze.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK