Szabó Anna
Hozzávalók
1 kg birsalma
60 dkg cukor
15 dkg dióbél (nem muszáj)
1 citrom leve
Elkészítés
Mossuk meg alaposan az almákat, a bolyhokat távolítsuk el. Ne hámozzuk meg, mert a héj rengeteg vitamint és pektint rejt. Az esetleges barna foltokat és a magházat azért vágjuk ki. Négy részre aprítva ez utóbbi is könnyebb.
Vegyünk elő egy jó nagy lábast, és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje az almákat. Miután megpuhultak, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, és addig turmixoljuk, míg egynemű levet nem kapunk. A cukrot főzzük sziruppá egy kevés vízben, majd adagoljuk az előbbi léhez.
Kevergessük folyamatosan addig, míg újra felforr. Ekkor szórjuk bele a diót, főzzük még egy jó negyedórát, majd vegyük le a tűzről.
Öntsük hideg vízzel kiöblített formába a masszát, majd tegyük hűvös helyre, hogy megdermedjen.
Hagyjuk egy napot állni, aztán óvatosan ütögessük ki a formából. Ezt követően már fogyaszthatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK