Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK