GASZTRO

Gyors, zöldséges lasagne

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25 g vaj
25 g liszt
425 ml fölözött tej
85 g Cheddar sajt, reszelve
Feketebors
225 g kicsi brokkoli rózsák
2x400 g félkész ratatouille*
Lasagne tésztalapok

Elkészítése:

1. A vajat, a lisztet és a tejet tedd egy serpenyőbe, majd forrald fel, amíg a folyamatos keverés mellett felforr, és ki nem simul. Majd add hozzá a borsot, és a sajt felét.

2. Egy másik serpenyőben kezd el főzni a brokkolit kevés vízzel, majd ha forr a, akkor add hozzá a ratatoillet, majd forrald fel újból és fedd le. Főzd készre ezt a keveréket (kb. 5 percet vesz igénybe). Ha kész öntsd le róla a vizet.

3. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a zöldséges keverékből, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.

4. Végezetül hintsd meg a maradék sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

*ratatouille:
A ratatouille-t szokás francia lecsónak is nevezni. Annak ellenére, hogy sokkal inkább a cukkini és a padlizsán jelenti az alapját, de kétségtelen, van benne paradicsom, paprika és hagyma is. Gyanítható, hogy a francia háztartásokban ez is az ahány ház, annyi recept alapon készül.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL