Fél zacskó kiválogatott lencsét alaposan átmosunk, majd néhány órára beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe. Miután jól megszívta magát, feltesszük főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ilyenkor már nagyon gyorsan megpuhul, a forrás után figyeljük gondosan! A főzővízbe sót, borsot, asafoetidát (ördöggyökér) és 4-5 levél friss bazsalikomot teszünk, majd addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a lencse. Amikor kész, botmixerrel pépesítjük, és már tálalható is. Miután kihűlt, hűtőben tárolandó!
A friss vagy fagyasztott zöldborsót már forrásban lévő vízbe tesszük, és néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és tálba tesszük, majd rányomunk ízlés szerint fokhagymát, és az egészet pépesítjük. Aki nem tudja elképzelni az ételeket só nélkül, tegyen bele nyugodtan, ám érdemes kipróbálni nélküle is, hiszen a borsó valódi zamata úgy jön ki igazán.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK