Hozzávalók 2 személy részére
- 6 kisebb szelet hús (sertés, csirke v. pulykamell)
- 2 ek balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg bulgur
- 15 dkg zöldborsó
- 1 db lila hagyma (kisebb)
- 1 ek koriander (egész)
- 6 dl víz
- 2 db zöldségleveskocka
- kakukkfű (bőven)
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, és belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra leszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a balzsamecetes, fokhagymás keverékbe. kb. 15-20 percig állni hagyjuk, de közben egyszer azért forgassuk át.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, majd ráöntjük a páclevet is. Fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig tartsuk melegen!
A lila hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, alaposan összekeverjük, és egy kicsit megfuttatjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót is (ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, majd belenyomjuk a citrom levét. Végül felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, míg teljesen magába szívja a folyadékot, és megpuhul.
Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK