Hozzávalók:
4dl zöldségalaplé
Fél kiskanál őrölt kurkuma
20dkg hosszú szemű rizs
2 piros húsú zöldpaprika, csíkokra szeletelve
1 érett paradicsom, kis kockákra vágva
4 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé
Só, feketebor
1 csilipaprika
1 evőkanál frissen aprított koriander
3-4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
2 evőkanál napraforgóolaj
A díszítéshez: petrezselyem, koriander
Elkészítése:
1. Öntsd a zöldséglevet egy lábosba, és a kurkumát szórd bele. Forrald fel a levest, tedd bele a rizst, keverd meg, fedd le az edényt, és forrald fel ismét a levet. Mérsékeld a lángot, és lefedve nagyjából 20 percig párold (a fedőt ne emelgesd, mert távozik a gőz, és nem párolódik meg), míg a folyadékot teljesen magába szívja. Az így elkészült rizst tedd salátástálba.
2. Egy serpenyőben kevés kukoricaolajat forrósíts fel, a paprikát és a paradicsomot futtasd meg benne, majd tedd ezt is tálba.
3. Ízesítsd a zöld citrom levével, sóval és borssal. A maradék kukoricaolajat öntsd a fűszeres citromlébe, majd verd fel. A csilipaprikát hasítsd fel hosszában, szedd ki belőle az ereit és a csumáját, aprítsd kis kockákra, majd keverd az előbb elkészített öntetbe. Locsold meg ezzel a keverékkel a rizst és a zöldségeket, forgasd össze és tedd félre.
4. Távolíts el a csirkemellről minden zsíros részt, mosd meg, a nedvességet itasd le róla, sózd, borsozd.
5. Egy serpenyőben forrósíts fel napraforgóolajat, és süsd meg a csirkemell mindkét oldalát nagyjából 5 perc alatt süsd meg, majd húzd le a serpenyőt a tűzről. Tedd félre hűlni, majd amikor már kéz meleg, vágj belőle ferde szeleteket.
6. Kanalazd tányérokra a rizssalátát, fektesd a tetejére a csirkemellszeleteket, majd korianderrel és petrezselyemmel díszítve tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK