Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombócok ropogós kókuszból

Szerző:
Szabó Anna
A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, magas energiatartalmú kókuszdió kedvező hatása a szervezetre ma már közismert. A kókuszreszelék, kókusz olaj vagy kókusz zsír kiváló alapanyag különféle ételek elkészítéséhez, főként süteményekben remek. Az egészségesebb étrend a hagyományos étkezésben használt tejfölt és vajat kókusz olajjal helyetesíti.

 

{KEPGALERIA}

 

Rizsgombócok aszalt szilvával és kókusszal


Hozzávalók:

főtt rizs,
aszalt szilva, kicsi szeletekre vagy kockákra vágott
darált dió
kókuszreszelék
méz
A mennyiségeket önmagad határozd meg, attól függően mennyi gombócot szeretnél készíteni.

Elkészítés:

A főtt rizs hideg kell legyen, tehát meg kell várni míg főzés után kihül. Hozzáadod az aszalt szilvát és a darált diót, összekevered jól. Gombócokat formálsz a masszából, kókuszreszelékbe hempergeted őket, egy tálcára vagy tányérra sorakoztatod mindegyiket, majd mézet csorgatsz a tetejükre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL