Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombócból sohasem sok!

Szerző:
Szabó Anna
Talán nincs is olyan köztünk, aki ne szeretné a gombócot, legyen az húsos, zöldséges, túrós vagy éppen a nevezetes szilvás, mely utóbbi még a Padlás című musicalban is fontos szerepet kapott. És talán abban is egyetértünk, hogy a házilag gyúrt gombócnak nincs párja, pláne, ha a Nagyi receptje szerint készül, ráadásul pofonegyszerűen. Lássuk, hogyan.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Levesbe való húsgombóc


Hozzávalók

25 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál búzadara
só, bors

Elkészítés

Párold üvegesre az olajban a hagymát és a fokhagymát. Ha kihűlt, dolgozd össze a darált hússal, a tojásokkal, a búzadarával, a sóval és a borssal. Amikor forr a leves, rakd vagy szaggasd bele a kis húsgombócokat, majd lassan főzd puhára nagyjából 20 perc alatt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL