Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gombás frittata fokhagymás vajas zsemlével

Szerző:
Szabó Anna
Igazán egyszerű reggelit, vagy éppen vacsorát varázsolhatunk néhány tojásból, hagymából, és gombából. Igaz, egy kicsit több időt vesz igénybe, mintha csak egy tojásrántottát sütnénk, de mindenképpen megéri a ráfordított időt. Az elkészült frittata mellé pedig fokhagymás vajjal megkent, majd a sütőben ropogósra sült zsemlét is kínálhatunk

 

Hozzávalók

- 2 db zsemle
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba (pl. csiperke)
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db tojás
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A zsemléket éles késsel vágjuk ketté, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át. Helyezzük őket külön-külön alufóliára. A vajat olvasszuk fel, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük össze. Ecsettel alaposan kenjük meg vele a zsemléket kívül-belül, majd csomagoljuk be a fóliába. Az elkészült batyukat, tegyük egymásmellé egy tepsire. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig. Nyissuk meg a fólia tetejét, és süssük a zsemléket további 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra. Közben készítsük el a frittatát.

A gombát és a vöröshagymát szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a gombát. Óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás vajas zsemlét.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL