Szabó Anna
Hozzávalók:200 g gesztenyemassza
2 vanília rúd
2,5 dl sovány tej
5 tojás
50 g fruktóz
2 evőkanál Grand Marnier likőr
1 evőkanál kristálycukor
1 szem sült gesztenye
1. A hosszában kettéhasított vaníliarudakat 15 percre forró tejbe áztatjuk, majd késsel belekaparjuk a belét a tejbe.
2. Újra felmelegítjük a tejet. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját fehéredésig keverjük a fruktózzal, és folyamatosan keverve beleöntjük a forró tejet. Nagyon lassan megint felmelegítjük, így a krém annyira besűrűsödik, hogy a kanálra tapad. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük, majd 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
3. Alaposan beledolgozzuk a gesztenyemasszát és a Grand Marnier-t.
4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojásos krémbe.
5. Sütőpapírral kibélelünk egy szufléformát. Beleöntjük a gesztenyés masszát, és 6 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 15 perccel kivesszük, megszórjuk kristálycukorral, és az összemorzsolt sült gesztenyével díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK