{KEPGALERIA}
Almás-szőlős sajtsaláta
Hozzávalók:
• 200 g nagy szemű szőlő
• 2 nagyobb, savanykás alma
• 1/2 fejes saláta
• 6-8 levél vörös lollosaláta
• 20-25 szál rukola
• 1-2 ek. citromlé
• 1 közepes fej lilahagyma
• 200 g füstölt sajt
• 4 ek. fehérborecet
• 1 kk. méz
• só, bors
• 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
Elkészítés:
A szőlőt, almát és a salátaféléket megmossuk, ez utóbbiakat kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhány szép levéllel körbedíszítjük egy nem túl mély tál szegélyét, a többit falatnyi darabokra tépkedjük.
A szőlőszemeket félbevágjuk, magjaikat kiemeljük (ha túl vastag a héjuk, meghámozzuk). Az almák magházát eltávolítjuk, karcsú szeletkékre vágjuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével. A hagymát felkarikázzuk, a sajtot vékony szeletekre, majd hasábokra-háromszögekre vagy kockákra aprózzuk.
Az öntethez a borecetet elkeverjük a mézzel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, majd apránként az olívaolajjal. Lazán beleforgatjuk a felaprózott salátaleveleket, lecsepegetjük, és a tálba terítjük. A sajt felét, a szőlőt, a hagymát és az almát levével együtt átforgatjuk a maradék öntetben, a salátaágyra halmozzuk, tetejére szórjuk a maradék sajtot, és máris fogyaszthatjuk. Rozskenyér, sokmagos péksütemény illik hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK