500 g karalábé
3 gerezd fokhagyma
100 g póréhagyma (a fehér része)
100 g füstölt bacon
1 kk olívaolaj
2 dl víz
2,5 dl sovány tej
1 ek borecet
Szerecsendió
Só
1. Megtisztítjuk a fokhagymát, és csírátlanítjuk. Megmossuk és apróra vágjuk a póréhagymát. Meghámozzuk, megmossuk és vékonyan fölszeleteljük a karalábét. Csíkokra vágjuk a bacont.
2. A baconcsíkokat 3 percig sütjük az olajban folyamatosan keverve, erős lángon. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a karalábét. Felforraljuk, majd még 20 percig főzzük lefedve és mérsékelt tűzön.
3. Hozzáadjuk a tejet, hosszasan mixeljük, majd finom lyukú zöldségpasszírozón átnyomjuk. Ecettel, a reszelt szerecsendióval és a sóval ízesítjük. Melegen tálaljuk (nagyon finom és egészséges ropogós hajdinacsíkokkal együtt.)
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK