GASZTRO

Frittata, az olasz reggeli

Szerző:
Szabó Anna
Néha hétvégeken igenis jólesik egy tartalmas villásreggeli egy forró teával és meghitt, derűs hangulattal. Egész héten beérjük a sebtében bekapott pirítós kenyérrel és a gyorsan felhörpintett kávéval, miközben már a kulcs a kezünkben, a szemünk pedig az órán.

 

Ezért kell, hogy úgy induljon az a nap, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Az olaszok ezt nagyon jól csinálják, ennek ellenére mi most nem sóvárogni fogunk a DOLCE VITA és holmi szieszták után, hanem megpróbálunk egy szeletet elcsípni abból az irigylésre méltó nyugalmas olasz életritmusból egy serpenyő, némi tojás és egy ráérős reggeli recept segítségével. Kivételesen szándékosan nem írok pontos anyaghányadot, mert ebbe mindenki azt és annyit tesz, amit szeret, vagy éppen, amit talál otthon.

Hozzávalók:

- 12 tojás
- 3-4 evőkanál tej
- hagyma
- bacon, vagy sonka
- paprika
- sajt
- só, bors

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A felkarikázott hagymát egy serpenyőben üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a sonkát és a zöldségeket.

Ide bármi belekerülhet: cukkini, paradicsom, ki mit szeret, a lényeg, hogy pároljuk meg őket.

Ezután egy tálban felverjük a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá három-négy kanál tejet és reszelt sajtot. Ezt ráöntjük a serpenyőben lévő zöldségekre, majd betesszük a sütőbe.

FONTOS! Ha van műanyag a serpenyőnkön, azt alufóliával betekerjük, más teendőnk nincs vele. Nem kell aggódni, mert ez a megoldás, az alufólia maradéktalanul megóvja a műanyagot a hőhatástól.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL