5 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
15 dkg reszelt parmezán
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
Só, őrölt bors
A vajból a liszttel nagyon világos rántást készítünk, és egy liter hideg vízzel engedjük fel. Megsózzuk, és nagyon erősen megborsozzuk. Fedő alatt, kis lángon öt percig forraljuk. Közben a sajtot lereszeljük, és külön tálkában az asztalra tesszük. A levesestálban a tojás sárgáját a tejföllel simára keverjük, és erre öntjük, kevergetve a forró levest. A sajtot ki-ki a tányérjára szedi, és erre meri rá a forró levest.
30 dkg kolbász
½ kg savanyúkáposzta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
Só, pirospaprika, szemes bors
A tálaláshoz tejföl
Az olajból és a lisztből paprikás rántást készítünk, rádobjuk a kifacsart hordós káposztát, és egy liter vízzel felengedjük. Levével együtt hozzáadjuk a megfőtt, kockákra vágott kolbászt, és az egészet jó puhára főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és ha a káposzta nem volna elég savanyú, ecettel utánaízesítjük.
40 dkg burgonya
4 tojás
5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 húsleveskocka
Só, pirospaprika, babérlevél
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy liter hideg vízzel leöntve a húsleveskockával meg egy kevés sóval ízesítjük. Beletesszük a babérleveleket, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. A vajból vagy olajból a liszttel világos rántást készítünk, a pirospaprikával elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Egy pár csepp ecettel pikánsra savanyítjuk, felforraljuk, és egyenként úgy ütjük bele a tojásokat, hogy egészben maradjanak. Nagyon kis lángon még öt percig forraljuk, de nem keverjük meg, hogy a tojások egészben maradjanak. Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK