GASZTRO

Flan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert

Szerző:
Szabó Anna
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha nem készítettél ilyen finomságot, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld.

Hozzávalók


• 1 bögre cukor;
• 1 bögre tej;
• 1 doboz (370g) édesített, sűrített tej;
• 3 tojás;
• 3 tojássárgája;
• fél bögre frissen facsart narancslé;
• 1 ek. reszelt narancshéj;
• 1 tk. vaníliaaroma;
• 1 ek. keményítő;
• 1 bögre tejszínhab


Elkészítés


1. A cukrot és a narancslé 1/3-át tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, főzd addig, míg a cukor elkezd karamellizálódni (kb. 10 perc). Ezt követően öntsd át egy szufléformába.
2. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
3. Keverd össze robotgéppel a tejet, a sűrített tejet, a tojásokat, tojás sárgákat, a maradék narancslevet, a narancshéjat, a vaníliát és a keményítőt. Add hozzá a tejszínhabot is, és addig keverd, amíg egynemű nem lesz a massza. Öntsd a karamell szirup tetejére.
4. A tálkát állítsd a tepsibe, melyet tölts fel felig forró vízzel.
5. Süsd 45-55 percig. Vedd ki, ha kellően kihűlt, pihentesd legalább 2 órán át a hűtőszekrényben.
6. Tálalás előtt óvatosan vágd körbe a szélét, az edény mentén, majd borítsd ki egy tányérra (óvatosan).

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL