A selymesen olvadó édesség mindenkit levesz a lábáról. Kipróbálhatod más ízesítéssel is, egyszerűen nem lehet elrontani, remekül illik hozzá például bármilyen krémes likőr vagy a feketekávé.
12-14 darabhoz
250g fehér csokoládé, összetörve vagy csokoládépasztilla
6ek vaj
80ml sűrű tejszín
1tk vaníliaaroma (vagy helyette kávé-, menta-, fahéj, narancsaroma, krémlikőr)
Porcukor a tetejére (vagy helyette kókuszreszelék, darált dió, cukrozatlan kakaópor)
1. Tegyed a fehér csokoládédarabokat egy hőálló üvegtálba.
2. A vajat és a tejszínt melegítsd össze egy serpenyőben, de csak közepes hőmérsékleten. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Keverj hozzá vaníliaaromát (vagy tetszés szerinti ízesítőt).
3. Öntsd a keveréket a csokoládéra és hagyd állni néhány percig, amíg a forró folyadék felolvasztja a darabokat. Keverd össze alaposan, hogy a csoki tökéletesen elolvadjon, és sűrű krémmé váljon.
4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára. Ha gondosan lefeded, a krém akár két héten át eltartható a hűtőben.
5. Teás- vagy evőkanállal vegyél kis gombócokat a krémből – a méretüket tetszés szerint változtathatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK