Szabó Anna
      
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
- 15 dkg Győri édes kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín)
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés
Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Keverjük alaposan össze, majd öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és hagyjuk visszahűlni. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét. A habtejszínt verjük kemény habbá, és apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához.
A megdermedt kekszes alapról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és kanalazzuk rá a habos krémet. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen. Közben el lehet készíteni a málnaöntetet.
Málnaöntet
- 20 dkg málna
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- őrölt fahéj
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl víz
A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, a porcukorral és az őrölt fahéjjal főzzük 3-4 percig - közben óvatosan keverjük meg. A keményítőt keverjük simára a 1 ek vízzel, és csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük néhány pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt, kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK