A Japánspecialista összegyűjtötte a legkülönlegesebb gasztronómiai ínyencségeket a Japánba utazó gourmet-knak.
Japánban már jóval a sakura virágzás kezdete előtt cseresznyevirágban úszik minden, nem kivétel ez alól a kávézók kínálata sem. Ha szeretnénk egy igazán különleges koffeinbombával indítani a napot, akkor mindenképp próbáljuk ki a sakura frappuchinót, amivel magába a tavaszba kóstolhatunk bele. A kávénak szokatlan állagát a Domyoji-ko adja, ami egy ragacsos rizsliszt. Ez pedig Domyojiból, egy osakai templomból származik, aminek gyógyító hatást tulajdonítanak. A sakura frappuchinót emellett apró, sós cseresznyelevél darabkákkal bolondítják meg, amitől az embernek valóban olyan érzése támad, mintha egy igazi sakuramochit szürcsölne. A hanamihoz hozzátartozik a teázás, valamint a pezsgők és borok fogyasztása is, természetesen mind cseresznyevirágos kiadásban!
A sakuramochi az egyik legnépszerűbb vagasi, vagyis japán édesség, cseresznyevirágzás idején megkerülhetetlen gasztrocsoda. Ez az ínyencség édes rózsaszín mochiból (rizslepény) és vörösbabkrémből áll, melyet sakura levélbe tekernek. A sakuramochi elkészítése régiónként eltérő, így Japán keleti részén általában Siratama-kót (rizsliszt), míg nyugati részén Domyoji-kót (ragacsos rizsliszt) kevernek a tésztájába. Gyakran egyszerűen gombócba gyúrják a fehér, ragacsos rizst, ami vörös, édes babpasztát rejt a közepén. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak.
Hanami idején a japánok kifogyhatatlanok az ötletekből, hogy milyen ételeket is varázsoljanak el egy kis sakurával, így lépten-nyomon cseresznyevirágos finomságokba botlunk a szigetországban. Szinte nincs olyan édesség, aminek ne lenne sakura verziója, így az édesszájúak kóstolhatnak csokoládét, macaront és még cseresznyevirágos fagylaltot, vagy designos zselét is. Persze azokra is gondoltak, akik nem feltétlenül a desszerttel, hanem a főétellel kezdik az ebédet vagy vacsorát, nekik ugyanis sakura udonnal (búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve) vagy sushival hozzák el a tavaszt az asztalra.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK