• 3 tojássárgája
• ½ teáskanál vanília kivonat
• 185 ml Martini Rosso
• 90 g porcukor
• 50g mandula, pörkölve és apróra darálva.
1. Öntsd a tojássárgáját, a vaníliát, a Martini és a cukor felét egy fémtálba, és verd fel, míg habos állagot nem kapsz.
2. Ezt követően helyezd a tálat gőz fölé, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. Addig melegítsd, de legalább 5 percig, amíg sűrűbb, habos állagot nem kapsz.
3. Verd további 3 percen keresztül az egészet habverővel, majd hagyd kihűlni.
4. Óvatosan keverd hozzá a tejszínhabot és a mandulát, majd kanalazd a masszát desszertes tányérokba, vagy poharakba, de csak a feléig, majd fedd le őket. fóliával. Tedd be a fagyasztóba 6 órára, vagy amíg meg nem keményedik.
5. Addig a Martinit és a cukrot egy kis serpenyőben keverd össze, és alacsony tűzön kevergesd addig, amíg a cukor el nem olvad. Forrald fel, majd vedd lejjebb a gázt és párold 4-5 percig, amíg csak szirupos nem lesz.
6. A fagyasztott borhabot locsold meg a szósszal, díszítsd mandulával, és úgy tálald.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK