Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Étcsokis-zabpelyhes keksz

Szerző:
Szabó Anna
Szerdán már szilveszter, jönnek a vendégek, gyártjuk a szendvicseket, de jól jönne a chips és a ropi mellé valami otthon gyártott finomság? Gyors, és egészséges, többször is letesztelt és jól bevált receptet hoztunk ma nektek.

 

Hozzávalók / 6 adag

• 125 g light margarin
• 125 g nyírfacukor
• 1 db tojás
• 1 teáskanál vanília aroma (vagy egy tasak vaníliás cukor)
• 125 g zabpehely
• 150 g teljes kiőrlésű liszt
• 0.5 tk sütőpor
• 0.5 tk szódabikarbóna
• 100 g étcsokoládé

Elkészítés

A csokit fél centis darabkákra vágjuk, de egy mozsárban is apró darabokra tördelhetjük (ahogy kényelmesebb). Miután ez kész, a margarint a nyírfacukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a maradék hozzávalókat. Az elkészült masszához szórjuk a felaprított csokoládét, majd teáskanálnyi halmokat formálunk, ezeket pakoljuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tenyerünkkel, vagy a kanál fenekével egy kicsit lelapítjuk őket, de azért arra vigyázzunk, hogy ne passzírozzuk a sütőpapírba, mert akkor sütés után nem tudjuk majd felkaparni a megsült kekszeket.

Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat, és mindenkinek boldog új évet!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL