4 tojás
3 ek cukor
250g mascarpone
800g eper
2 tk rum
Víz
24 babapiskóta
6 friss mentaág
1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan kikeverjük ezzel is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a krémbe forgatjuk.
2. 100g epret összeturmixolunk, összekeverjük a rummal és egy kevés vízzel. 6 babapiskótát félretesszük a tálaláshoz.
3. A többi babapiskótát megmártjuk az eperturmixban, s elosztjuk 6 üvegtálkába. Rásimítjuk a krém felét, majd a kicsumázott, megmosott és félbevágott eperszemeket. Erre újabb krémréteget teszünk.
4. Tálalás előtt 2 órára behűtjük. Babapiskótával és egy mentaággal díszítve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK