Szabó Anna
Hozzávalók: 4 tojás
3 ek cukor
250g mascarpone
800g eper
2 tk rum
Víz
24 babapiskóta
6 friss mentaág
1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan kikeverjük ezzel is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a krémbe forgatjuk.
2. 100g epret összeturmixolunk, összekeverjük a rummal és egy kevés vízzel. 6 babapiskótát félretesszük a tálaláshoz.
3. A többi babapiskótát megmártjuk az eperturmixban, s elosztjuk 6 üvegtálkába. Rásimítjuk a krém felét, majd a kicsumázott, megmosott és félbevágott eperszemeket. Erre újabb krémréteget teszünk.
4. Tálalás előtt 2 órára behűtjük. Babapiskótával és egy mentaággal díszítve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK