Nagy előnye, hogy az elkészült jégkrémszeletet akár 1-2 hónapig is a fagyasztóban tárolhatjuk, majd fogyasztás előtt kb. 10 perccel elegendő kivenni, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, és ne legyen vad hideg.
Kekszes alap hozzávalói
- 18 dkg Győri Édes keksz
- 15 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 15 dkg Rama margarin
Elkészítés
A kétféle kekszet tegyük egy tálba, és kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsás legyen. A margarint olvasszuk fel, adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük alaposan össze.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapítsuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, amíg az epres krémet elkészítjük.
Krém hozzávalói
- 40 dkg eper
- 2 dl zsíros habtejszín (Hulala)
- 20 dkg fehér csokoládé
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 40 dkg vaníliás jégkrém
A krém elkészítése
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.
A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.
A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni. A mascarponét, a porcukrot, és a vaníliás cukrot tegyük egy keverőtálba, robotgéppel keverjük simára, majd adjuk hozzá a pépesített epret, és a felolvasztott csokoládés tejszínt. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet, és addig keverjük, míg teljesen sima krémet kapunk.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, öntsük rá az epres, krémsajtos, jégkrémes keveréket, majd tegyük be a fagyasztóba néhány órára, vagy akár egy egész napra, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, és éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, majd díszítsük reszelt csokoládéval, és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK