Hozzávalók
- 2 kg eper
- 70 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs Knorr dzsemesítő
Elkészítés
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy edénybe keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk néhány órát állni. Közben többször keverjük meg.
Néhány óra elteltével tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük 15 percig. Kézi habverővel kevergessük, szórjuk bele a dzsemesítőt, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.
Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe. Minden egyes üvegnek zárjuk le a tetejét, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni a dzsemeket.
Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell – folyamatosan kevergetve - főzni ahhoz, hogy kellően besűrűsödjön.
Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK