Hozzávalók
- 2 kg eper
- 70 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs Knorr dzsemesítő
Elkészítés
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy edénybe keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk néhány órát állni. Közben többször keverjük meg.
Néhány óra elteltével tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük 15 percig. Kézi habverővel kevergessük, szórjuk bele a dzsemesítőt, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.
Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe. Minden egyes üvegnek zárjuk le a tetejét, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni a dzsemeket.
Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell – folyamatosan kevergetve - főzni ahhoz, hogy kellően besűrűsödjön.
Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK